НАЙ-ГОЛЯМА МОЩНОСТ В СВОЯ КЛАС

Новият двигател CURSOR 9 на природен газ

Желанието ни при НОВИЯ Stralis NP бе да създадем нещо изцяло ново:камион за превози на дълги разстояния, използващ природен газ.
Поради това разработихме най-ефективните двигател на природен газ и силово предаване за изпълнение на транспортни задачи с търговска цел.

Новият двигател CURSOR 9 Euro 6 е с работен обем 8,7 литра, усъвършенстван горивен процес и оптимизирано тегло, като предлага най-добрия разход на гориво при превози на дълги разстояния. Газовите инжектори от ново поколение, горивната рампа и буталата са проектирани за постигане на максимална мощност и въртящ момент. 
Съвършено новият надлъжен трипътен катализатор осигурява изпълнение и на най-строгите изисквания при ограничаване на емисиите, като същевременно гарантира ниско ниво на шума и оставя достатъчно място за увеличаване на обема на резервоара за гориво.

С ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ

CURSOR 9 е първият двигател от този вид, чиито мощност и въртящ момент са равни или по-големи от тези на дизелов двигател със същия размер. CURSOR 9 чупи всички рекорди в категорията си с: 
• 18% по-голяма мощност от преките си конкуренти, 
• най-голяма в своя клас плътност на мощността, 
• най-добро в своя клас съотношение маса/мощност. Новата функцияБезшумен режим 72 dB(A) прави двигателя идеален за работа в града и през нощта.

Интервалите за смяна на маслото са удължени до 75 000 km, а някои части на газовата система са модифицирани за намаляване на разходите за поддръжка.

МАЛКО CO2 И СВРЪХМАЛКО ЗАМЪРСИТЕЛИ НА ВЪЗДУХА

Центробежният филтър на системата за проветряване на картера трайно осигурява ефикасно отделяне на маслото, което гарантира ултраниски емисии на твърди частици (PM) без необходимост от из ползване в изпускателната система на филтър за твърди частици.