Надеждни,ефективни скоростни кутии

​Механичните скоростни кутии на новият Trakker са  ZF 16 степенни.

​Те са перфектни за мисията на автомобила, високонадеждни, с ниски разходи за поддръжка, с повишена ефективност и продуктивност. Същевременно са изключително лесни за ползване, благодарение на двойното Н-образно подреждане.
16 степенната механична скоростна кутия е със серво –превключвателна система за постигане на по-голям комфорт на водача с бърза и прецизна смяна на предавките.
Пневматичната серво система намалява усилията на шофьора при смяна на предавките с 50%, както и хода на лоста с 40%.

Eurotronic = Комфорт и надеждност

Новият Trakker предлага освен традиционните механични скоростни кутии също и технологичното превъзходство на EuroTronic автоматизираната скоростна кутия, с лост за управление, монтиран на кормилната колона. Това дава множество предимства като намаляване на теглото с 60 кг , в сравнение с механичната скоростна кутия, по-компактни размери и по-малко пневматични и електрически връзки.

​Липсата на синхронизатори прави смяната на предавките по-бърза и по-сигурна, системата предотвратява възможността от избор на неправилна предавка. EuroTronic може да се използва в автоматичен или полуавтоматичен режим. 
Автоматичната смяна на предавките се осъществява според товара, трафика и стила на шофиране. Това оптимизира ускоряването на автомобила, разхода на гориво и комфорта.
За работа при трудни условия, като шофиране off-road може да изберете режим off-road от бутон на таблото, за да увеличите въртящия момент и теглителната сила при потегляне.